Huizen bouwen – Ad Verbossen uit Uden is al jaren met pensioen maar werkt harder dan ooit aan zijn uitvindingen die volgens hem een revolutie in de bouw kunnen veroorzaken. De Udenaar begon met een nieuw soort vloerplaat. Eigenlijk een doorontwikkeling van bestaande prefab wandplaten.

Huizen bouwen

Verbossen maakte er een 25 cm dikke ‘sandwich’ van bestaande uit drie dunne laagjes metaal met daartussen twee lagen steenwol. Zowel de vloerplaat als de nieuwe staalverbinding zijn uitgebreid onderzocht en getest door TNO en de Technische Universiteit Eindhoven (TUe).

Samen met een groep Udense ondernemers is hij het bouwsysteem verder aan het uitwerken. Eind dit jaar hoopt Verbossen een huis te kunnen bouwen zodat de uitvindingen tastbaar worden. Grote voordeel van zijn bouwsysteem is dat het licht, goedkoop en duurzaam is.

Huizen bouwen

Klikbouwsysteem is een toekomst gericht bouwsysteem bestaande uit een boutloze staalverbinding en lichtgewicht vloerpaneel geschikt voor duurzame parkeerdekken, flatgebouwen en huizen. 20% van het gewicht van traditionele bouw en 40% sneller gebouwd. Neem contact met ons op voor meer informatie.